מהי קוווקה? 15 עובדות על היצור 'המאושר' ביותר על פני כדור הארץ

מתי נשיונל גאוגרפיק רואה an בעל חיים 'הכי מאושר עלי אדמות', אתה שם לב. ובוודאי, חיות הכיס החייכניות, בגודל דובון המכונות קוווקות, זכות לשם זה מסיבה טובה. אמנם אינך יכול להחזיק קוווקה כחיית מחמד, אך תוכל למצוא שפע של תמונות ראויות לבעיות שלהם ברשת, או אפילו לצאת לטיול לבקר אותם באי מולדתם (שאותו הם כמעט שופעים חמודות). בטח, מין מקסים זה עשוי להיות לא ידוע למדי לרוב העולם - אבל, בכנות, זה ראוי את כל הצומת לב.

אז מהי בעצם קוווקה? ומה הופך אותם לחמודים כל כך שאין לעמוד בפניהם? ולמה בכלל אנשים כל כך אוהבים לקחת 'סלפי קוווקה' ?! ובכן, כבר לא תוהה. ריכזנו 15 עובדות שחובה לדעת על היצורים המועטים האלה. הנה כל מה שאתה צריך לדעת על החיות הפנטסטיות האלה (כולל היכן למצוא אותן).

מהי קוווקה?

קוווקות הן וולאביות קטנות (תחשוב: אותה משפחה כמו קנגורו, למעט הבחורים הקטנים האלה גדלים רק לגודל של חתול בית) עם זנבות קצרים, פרצופים קצרים ואוזניים עגולות על ראשם. אבל התכונה הבולטת ביותר לגבי קוווקה היא הפנים שלה: נראה כי כל הקווקאות מחייכות כל הזמן, וזה מה שזיכה אותם בכינוי המתוק 'החיה המאושרת ביותר עלי אדמות'. הם היו התגלה במקור על ידי חוקרים הולנדים במאה ה -17, שטעו בהם כחולדות גדולות והראו באי המולד שלהם 'קן רוטה'. (בתרגום, זה אומר 'קן חולדות'.)



היכן מתגוררת הקוווקה?

קוווקות מתגוררות באוסטרליה, אבל גם אם אתה יליד האזור, לא סתם תמצא אחד בחצר האחורית שלך. החבר'ה הקטנים האלה ילידי דרום מערב אוסטרליה (מול חופי פרת '), עם האוכלוסייה הגדולה ביותר המתגוררת באי רוטנסט.



איך מבטאים קוווקה?

קוווקים מקבלים את שמם מאנשי האבוריג'ינים שחיו באזור קינג ג'ורג 'סאונד בדרום מערב אוסטרליה כשהתגלו לראשונה. השם מבוטא כ'קוואקה '.



מחייך קוווקה

שוטרסטוק

האם אתה יכול לקבל קוווקה כחיית מחמד?

למרבה הצער, קוווקות הן זן מוגן באוסטרליה, ולפי כל חוק רשות האי רוטנסט משנת 1987 , לא ניתן להחזיק אותם כחיות מחמד. אתה גם לא רשאי להוציא קוווקות מאוסטרליה כדי להיות חיית המחמד שלך במקום אחר, כלומר סביר להניח שתזהה אחת באי הולדתם.

איך הפכו קוווקות פופולריות?

בזכות אותו חיוך שאינו נגמר, הקווקות פוטוגניות מאוד - עד כדי כך שהן נודעו בקנה מידה עולמי לאחר שגבר פרסם 'quokka selfie' עם הקריטרי המחויך והפרוותי שהפך לוויראלי, והעלה אותם על המפה.



מה אוכלת קוווקה?

קוווקות אוהבות לכרסם עלים, שיחים, עשבים וצמחים, שבמקרה נמצאים בשפע ברוטנסט, כמו גם ביבשת אוסטרליה. אוכלי עשב אמיתיים, הם אוהבים במיוחד ללעוס מנטה מביצה. לזמנים רזים יותר, הם אוגרים שומן בסיפורים שלהם.

האם אוכל ללטף קוווקה?

לא, זה למעשה לא חוקי ללטף קוווקה. יצורים אלה צריכים להישאר בטבע - דבר שרשויות אוסטרליה מתייחסות אליו ברצינות. לא רק שזה לא חוקי להושיט יד וללטף את החמודים האלה, אבל אתה גם יסטור קנס מגניב של 300 דולר על כך.

לקוקות יכולות להיות בין 15 ל -17 תינוקות.

החבר'ה הקטנים בעלי הדם החם יולדים רק תינוק אחד בכל פעם, אבל תינוקות קוווקים מתבגרים במהירות, ולכן קוווקים מבוגרים יכולים ללדת פעמיים בשנה. באורך חיים של 10 שנים (זה הממוצע), הם עשויים לייצר בין 15 ל -17 תינוקות.

כמו קנגורו, הם נושאים את התינוקות שלהם בתוך השקיק שלהם.

המילה 'חיות הכיס' מגיעה מ- לָטִינִית marsupium , שפירושו 'שקיק בטן'. בדיוק כמו קנגורו, וומבאט, וולבאבי, פוזום (או, אם אנחנו הולמים, אופוסומים), קואלות ושאר בעלי חיים, גם לקוקות יש את אלה.

תינוק קוווקה בשקית

כריסטין מנדוזה / אנספלש

תינוק קוווקה נקרא 'ג'ואי'.

דמיון נוסף לחבריהם הילידים האוסטרלים, קנגורו וקואלות, קוווקות לתינוקות מכונים 'ג'ויס'. וואו!

לפעמים לוקות זורקות את התינוקות שלהם להגנה.

כאשר הם מאוימים, ידועים לפעמים קוווקים מבוגרים לזרוק את התינוקות שלהם מחוץ לשקיות שלהם כדי לשמש כמסיח דעת, ולאפשר אז מספיק זמן להתרחק מהאיום.

הם אוהבים לבלות בחבילות.

איפה שיש קוווקה אחת, סביר להניח שיש יותר. החבר'ה האלה הם חברתיים עם סוגם ונוטים להיות שלווים זה בזה. שלא כמו יונקים אחרים, הם בדרך כלל לא נלחמים על אוכל או בני זוג.

קוווקות יכולות לשחות.

אף על פי שזו לא הבחירה הראשונה שלהם, הקווקות מסוגלות יותר במים. אולם בית הגידול העיקרי שלהם הוא ביבשה, והם נוטים לבלות את רוב זמנם בעצים ושיחים. בנוסף, האי המולד שלהם יכול לעבור חודשים ללא גשמים, ולכן הם רגילים ליבשה.

חיות מחייכות

שוטרסטוק

קוווקות מוגנות על ידי הקרן העולמית לחיות בר.

הקרן העולמית לחיות בר מתמקד בשמירה על בית הגידול הנוכחי שלהם ובשליטה על טורפים.

למרבה הצער, הקווקאות נמצאות בסכנת הכחדה.

Quokkas נחשבים פגיעים להכחדה על ידי האיחוד הבינלאומי לשימור הטבע . המין איבד 50 אחוז מבית הגידול שלו ב -200 השנים האחרונות ביבשת, על פי מחקר שנערך בשנת 2014 ג'ון וויינרסקי של ארגון המחקר המדעי והתעשייתי של אוסטרליה, או CSIRO .

כדי לגלות סודות מדהימים נוספים על החיים הטובים ביותר שלך, לחץ כאן לעקוב אחרינו באינסטגרם!

רשום פופולרי